torstai 13. syyskuuta 2012

Vinkkejä urheilijalle

Vinkkejä alvoittelevalle valmentajalle -postaus siivitti idean vielä yhteen postaukseen. Pitäähän urheilijaakin kannustaa :) Olemme uriemme varrella valinneet yhden jos toisen joukkueen ja kisajoukkueen. Tämän postauksen ideana on antaa vinkkejä urheilijalle, mitä tulisi tehdä, jotta pääset haluamaasi joukkueeseen ja kisajoukkueeseen.

Treenaa, treenaa, treenaa

Treenaa ahkerasti treeneissä. Aika jonka vietät treeneissä on lyhyt, joten ota siitä kaikki irti. Treenaa myös treeniesi ulkopuolella. Käy stunttailemassa, venyttele, ota yksityistunteja, treenaa jotakin cheerleadingia tukevaa lajia (esim. voimistelu kaikissa sen muodoissa, tanssi, baletti etc). Monipuolisuutesi tulee olemaan sinulle eduksi.

Hanki monipuolisia taitoja

Joukkuetta kasatessa tarvitaan hyvin erilaisia urheilijoita. Osa on moniottelijoita, joilla sujuu kaikki lajin osa-alueet hyvin. Heidän lisäkseen tarvitaan myös erikoisosaajia mm. akroon, pyrtseihin ja heittoihin. Treenaa omaa vahvuuttasi vielä paremmaksi ja varmista samalla että muut taidot ovat vähintään riittävällä tasolla. Tarjoudu treeneissä aina vapaaehtoiseksi jos tarvitaan korvaajaa. Näin opit monipuolisesti sellaisiakin stuntti/pyrtsipaikkoja mitä et normaalisti tee. 

Stunttipaikat onkin isompi kokonaisuus. Varsinkin junnuista tullessa takanostajille sennustuntit tuovat paljon uutta. Esim. rewindissa takanostajalta vaaditaan paljon voimaa ja tekniikkaa. Usein ainakin meillä takaihmiset myös nostavat ja heittävät sivulta. Treenaa siis itsestäsi vahva ja taitava nostaja! Sivunostajien tulisi osata nostaa kummaltakin puolelta. Usein sivunostajat tekevät myös pyrtsien puolivälipaikkoja, joten opettele nousemaan ainakin puolivälitasolle. Nousijoiden kannattaa harjoitella myös nostamista, sillä kolmikerroksissa pyrtseissä teiltäkin tarvitaan voimaa ja tekniikkaa.  

Jos et omissa treeneissäsi pääse tekemään kaikkia stunttipaikkoja, kerää oma stunttiporukka ja harjoitelkaa vapaa-ajallanne.

Palaudu

Muista myös levätä. Palautuminen ei tosin ole pelkkää passiivista olemista. Venyttele, verrytele ja huolla kroppaasi. Käy hieronnassa, käytä kylmä-/kuumahoitoa. Palaudu myös henkisesti, vietä aikaa perheesi ja ystäviesi kanssa ja tee sellaista, mistä tykkäät.

Nauti tekemisestäsi

Kuten valmentajillekin vinkkasimme, tee sitä, mistä tykkäät ja tykkää siitä, mitä teet!

4 kommenttia:

  1. Sain paljon hyvii vinkkei, kiitti!

    VastaaPoista
  2. muistan kun näin MM-ohjelmanne esnimmäisen kerran ja olin innoissani siitä että kerrankin suomella oli mahdollisuus mitaliin. ohjelmanne oli jotai uskomatonta eilen taas katsoin ohjelman pitkästä aikaa en ollut ollenkaan niin häkeltynyt kuin ennen,sillä nyt on jo tottunut siihen miten uskomattomiin suorituksiin pääsette, katsoessani treenaustane välillä kisahallilla saatte minuun aikaan kylmiä väreitä koska olette uskomattoman hyviä ja MM:eiden jälkeen olette kehittyneet huimasti en voi muutakun odottaa näkeväni seuraavan sm ja mm- ohjelmanne!

    VastaaPoista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!