torstai 26. maaliskuuta 2015

23 päivää lähtöön ja 29 päivää kisoihin

Viime viikolla joukkue istui alas yhdessä mentaalivalmentajamme Matin kanssa ja pohdimme, missä me haluamme olla ja keitä me haluamme olla 4 viikon päästä MM-kisoissa.


Mitään ei tapahdu itsestään ja pelkästään asioiden haluaminen ei tee meistä maailman parhaita. Työ tavoitteiden eteen täytyy tehdä nyt, jokaisissa treeneissä ja jokainen päivä myös treenien ulkopuolella. Keskustelu herätteli joukkuetta todellisuuteen, meillä on enää vähän aikaa nautittavana treeneistä ja maajoukkueena olemisesta. Samalla tajusimme, että tässä ajassa voi vielä tehdä paljon, jos vain päätämme niin ja teemme jokaisesta treenistä edellistä paremman.


Treeneissa vallitseva ilmapiiri on tärkeä osa sitä, millaisia tuloksia saadaan. Yhteinen iloitseminen yhteisistä ja yksittäisistä onnistumisista tuo lisämotivaatiota koko joukkueelle. Pienetkin jutut, miten kommunikoimme toisillemme treeneissä ja niitä ennen/jälkeen vaikuttavat ilmapiiriin.


Lähiviikkojen aikana olemme saaneet paljon uusia Team Finland varusteita, jotka ovat tuoneet oman pienen lisänsä treeniin ja MM-valmistautumiseen. Uudet svetarit, fanipaidat, liiton tuularit ja ennen kaikkea kisapuvut ovat herättäneet pikkutyttömäistä innostusta meissä kaikissa. Perjantaina pääsimme tekemään ensimmäistä kertaa kokonaisen ohjelman puvut päällä, ja hyvältä näytti! Ohjelman sivusta katsonut joukkueen urheilija totesi ohjelman jälkeen: "En tiiä oliks se noi puvut, vai se fiilis mikä tossa ohjelmassa oli, mutta se näytti täysin erilaiselta kuin mikään ohjelma mitä ollaan aikaisemmin tehty".


Tämän viikon teema on musanstoppauskokonaisuudet. Eli teemme kokonaisia ohjelmia, ja jos ohjelmassa tippuu jokin stuntti/pyramidi tai akro jää tekemättä, musa pysäytetään ja aloitetaan alusta. Tämä harjoittaa niin fyysistä kuin psyykkistä puolta ohjelmien tekemisessä. Fyysistä, kun toistoja tulee tehtyä useampia peräkkäin ja mentaalista, kun pysäytetyn kohdan jälkeen kootaan ajatukset ja valmistaudutaan seuraavaan, sillä mentaliteetilla että se tulee olemaan puhdas.


Tiistaina, ensimmäinen kokonainen jonka teimme musanpysätyksellä oli "historiallinen". Teimme ensimmäistä kertaa tämän kevään aikana vähennyksettömän ohjelman, johon kaikki tekivät myös akrobatiansa. Historiallinen myös siinä mielessä, että koskaan aikaisemmin emme ole saaneet musanpysäytystä ensimmäisellä kerralla läpi aikaisempina vuosina.  Se fiilis, ilo ja tsemppi mikä kokonaisuutta tehdessä huokui kaikista, oli aivan huikea.


Ensi viikolla meillä on edessä jo ensimmäinen esiintyminen yhdessä sekamaajoukkueen eli Funky Team Gorillazin kanssa! Muistakaa siis, ensi tiistaina 31.3 Skillz Gymillä klo 19.45, Team Finland Premiere.

Kuva (c) FT Gorillaz

- Rosanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta ja kommenteista!