keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Harjoitus tekee mestarin - raportti Elite-leiristä

Tämänkertaiseen kirjoitukseen on kirjoittanut Anni S. ja Katsu Elitestä! Valokuvaajina leirillä toimivat Rosanna ja Kata. Kiitos kaikille teille! Lisää kuvia leiriltä löydät HAC:n facebook-sivuilta (https://www.facebook.com/HelsinkiAthleticsCheerleaders)

Lauantai:
Kauan odotettu viikonloppu ja Elite -leiri oli vihdoin edessä eikä aikainen herääminen 
tuottanut aamutreeneihin tottuneille Eliteläisille ongelmia. ;) Lauantai päivä aloitettiin 
juniori- ja seniori-ikäisten kanssa yhteisellä lämmittelyllä polttopallon ja akrobatiaharjoitteidein 
parissa.

Varsinainen treenaus aloitettiin akrobatian parissa ja leiriläiset jaettiin harjoittelemaan erilaisiin
pisteisiin, joissa luvassa oli siltakaatoja niin eteen kuin taakse, flikkejä ja voltteja sekä harjoitteita 
kärrynpyöriin ja arabialaisiin. Paikalla oli runsaasti Eliteläisiä avustamassa sekä antamassa vinkkejä tekniikkaan ja jokaiselle riitti neuvoja varmasti enemmän kuin tarpeeksi! Pikaisen juomatauon jälkeen oli vuorossa juoksevaa akrobatiaa ja tarkoituksena oli erityisesti harjoittaa arabialaisten yhdenaikaisuutta sekä saada varmuutta arabflikkeihin. Nähtiin leirillä myös hieno arabiflikkivoltti!



Flikin harjoittelua

Ruokatauon jälkeen vuorossa oli stuntteja. Stunttiryhmät jaettiin joukkueittain ja muutamaan ryhmään saatiin mukaan Eliteläisiä. Stuntteja tehtiin pitkälti leiriläisten omien toiveiden mukaan, hiottiin suorille käsille nostoja, heittoja ja libertejä ja opeteltiin uutta tekniikkaa, muun muassa 360 libertiin sekä tupla-alastuloja. Lopputreeneissä oli myös mahdollisuus nousta Eliteläisille ja nousijoiden lisäksi muutama uskalias pohja innostui suorille nousemaan. Mahtava tilaisuus saada uutta perspektiiviä stuntteihin! :D

Treenien lopuksi otettiin vielä yhteiskuva ja kyseltiin tunnelmia ensimmäisen päivän ensimmäiseltä ryhmältä. Palaute oli erittäin positiivista, moni oli oppinut uutta ja saanut korjattua tekniikkaansa niin stunttien kuin akrobatian kanssa ja toivottiin jo uutta leiriä!

Päivän toiset harjoitukset olivat mini- ja juniori-ikäisille ja leiriläisiä oli huimasti päälle kolmekymmentä! Lämmittely sujui jälleen yhdessä Eliteläisten kanssa niin polttopallon kuin akrobatiaharjoitteiden kanssa. Akrobatiaa harjoiteltiin jälleen pisteissä ja valmentajien tarkkaan syyniin joutuivat jälleen siltakaadot, erilaiset flikkiharjoitteet sekä itse flikit. Lisäksi muutama leiriläinen harjoitteli siltakaadosta jatkamista joko kärrynpyörällä tai arabialaisella, upeaa!

Ekaa kertaa suorille

Kun leiriläiset olivat saaneet mahansa täyteen pikaisen hedelmätauon jälkeen jatkettiin stunteilla. Ryhmissä harjoiteltiin puolivälejä, sekä erilaisia vaikeampia ylösmenoja kuten ristipistoa ja puoltakierrettä ja nämä sujuivatkin hienosti! Vanhempien leiriläisten kanssa harjoiteltiin korkeampia nostoja kuten libertejä sekä kierrealastuloja. Päivän lopuksi oli edessä yhteiskuva sekä palautteen anto, joka oli yhtä positiivista kuin ensimmäiseltä ryhmältä: kivaa oli ja tänne haluaa uudestaan!

Sunnuntai:
Toisena päivänä aloitettiin mini- ja juniori-ikäisten ryhmässä Zumballa lämmittelemällä. Zumbailun veti Elitestä Ina ja sillä saatiinkin päivä vauhdikkaasti alkuun!  Lämmittelyjen jälkeen availtiin paikkoja venyttelemällä ja siirryttiin akrobatiaan, jossa pakollisena oli että jokainen tekisi vähintään kymmenen siltakaatoa eteen ja taakse - avustuksella tai ilman. Aluksi aloitettiin kuitenkin kärrynpyörillä ja kuperkeikoilla, ja niistä siirryttiin koko ajan vaikeampiin tekniikoihin mm. jalanvaihto -kärrynpyöriin, kananmuna- ja käsilläseisonta-kuperkeikkoihin sekä arabialaisiin. Eliteläiset osallistuivat lämppään avustamalla edellä mainittuja taitoja, ja opettamalla mahdollisesti uusia tekniikoita. 


Eliteläiset avustaa volttia

Seuraavana oli vuorossa paikaltaan akrobatian avustamista, jossa Eliteläiset jaettiin pareihin, ja tietyillä pisteillä he avustivat flikkejä, siltakaatoja, sekä voltteja harrastajille.  Akroa seuranneen ruokatauon jälkeen siirryttiinkin stuntteihin. Ryhmät suunniteltiin niin, että jokaisessa oli vähintään yksi Eliteläinen stunttaamassa ja toinen spottaamassa. Aloitettiin helpoimmista stunteista ja sitä mukaan vaikeutettiin miten ryhmällä sujui, jotkut pääsivät jopa tekemään libertyä ja ristipistoa suorille. Aamuryhmän lopetellessa otettiin vielä valokuvia, ja jokainen halukas sai nousta Eliteläisille stunttiin.

Iltaryhmässä olivat juniori- ja seniori-ikäiset. Lämmittelimme samalla kaavalla kuin aamuryhmänkin kanssa, Inan Zumballa. Akrossa oli monipuolisempaa harjoittelua mm. erilaisia ylösmenoja käsilläseisontoihin, kopsautus-kärrynpyöriä, sekä paikaltaan akron lisäksi avustettiin myös pitkää akrobatiaa. 
Stunteissakin aloitimme helpoimmasta päästä, ja siirryimme aina vaikeampiin taitoihin ja tekniikoihin. Eliteläisiä oli myös mukana stunttiryhmissä, ja uusia taitoja opittiin vauhdilla. Leirillä opetettiin osalle tekniikkaa 360-ylösmenoihin, ja päästin sitä kokeilemaan jopa liberty-tasollekkin! Oli hienoa nähdä kuinka motivoituneita urheilijoita paikalle oli saapunut, ja uusia taitoja tulikin opittua varmasti todella paljon! Palaute oli todella hyvää, ja koko leiristä jäi hyvä mieli ainakin Eliteläisille :) 


Eliteläisten kanssa stunttailua

10 kommenttia:

  1. noita kuvia ei oikee nää ku ne on nii pieniä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvien kanssa oli tällä kertaa pieniä teknisiä ongelmia. Samat kuvat löytyvät kuitenkin HAC:n facebookista, joten käy sieltä katsomassa kuvia isoina!

      Poista
  2. mikä on jalanvaihtokärrynpyörä? ja tuo kopsautuskärrynpyörä?:D kivalta leiriltä on kuulostanu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kopsautuskärrynpyörässä jalat osuu yhteen ylhäällä mutta tulevat kuitenkin eri aikaa alas. Jalanvaihtokärrärissä taas maasta myöhemmin lähtevä jalka ohittaa toisen jalan ylhäällä ja tulee ensin maahan. Kummatkin on hyviä kehonhallinnan ja arabialaisen harjoitteita, kannattaa kokeilla!

      Poista
  3. hei tuli ihan mieleen yhtäkkiä että onko mm kisoissa oleva matto kanveesi?

    VastaaPoista
  4. Söpöä ja kivoja kuvia! :)!

    http://emmppu.blogspot.com/
    Käy kattoos siellä arvonta!

    VastaaPoista
  5. mikä on ristipistoylösmeno ? :D ja vaikkutti kivalta tuo leiri (:

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Ylösmeno, jossa yläihminen pyörii 180astetta 2 jalalle. Lähtö selkä yleisöön päin jalat ristissä. Ylösmenon aikana yläihminen pyörähtää muun ryhmän pysyessä paikallaan.

      Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!